zondag 18 maart 2018

Hygge & die laatste winterse dagen

Toen mijn lief thuiskwam met het boek Hygge - de Deense kunst van het leven dacht ik bij mezelf: wat snap je mij toch goed! Het is een boek vol mooie plaatjes, maar dat is niet het enige waarom ik het zo geweldig vond. 

Je huis Hygge-proof maken heeft niet veel te maken met 'de juiste' plaids en kaarsen. Als je op Pinterest gaat neuzen lijkt dat wel het geval te zijn: eindeloos veel inspiratiefoto's met Scandinavische huizen vol wit en zwart, met prachtig beddengoed, mooie kleden op de grond en  vazen vol bloemen. Begrijp me niet verkeerd: daar kan ik ook ontzettend blij van worden, maar het gaat een beetje voorbij de essentie van het boek van Meik Wiking. Hygge is geen afvinklijstje voor een perfect leven, maar meer een manier om in het leven te staan. Bewust bezig zijn met mensen om je heen, warmte creëren door samen iets te maken, iets lekkers te eten of stapels boeken te lezen.
 


Nu het weekend is en Sofie  haar middagslaapje doet en mijn lief en Mees buiten aan het voetballen zijn bedacht ik me: ik snap die Denen wel. Het is zondag en we hebben niets bijzonders gedaan: rode wangen gekregen in de speeltuin (koud!!), een raket in elkaar geknutseld met karton en tape, veel lekkere hapjes gemaakt en gegeten en toch: dit zijn de meest fijne dagen van allemaal. 

Tot de lente echt aanbreekt maken we er gewoon het beste van: halen we nog wat vaker de poffertjespan uit de kast en drinken we héél véél smoothies ter compensatie. Gewoon heel erg hyggelig bezig dus :) 

Houden jullie het nog een beetje vol deze laatste winterse dagen? 

Liefs!

6 opmerkingen:

 1. Maar Hygge doe je ook het jaar rond, samen dingen ondernemen. Zoals wij dat zeggen knus en gezellig! Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je gelijk in! Maar dit boek kwam op het juiste moment hihi. Heel inspirerend!

   Verwijderen
 2. Het is inderdaad een mooi en inspirerend boek. Het staat hier ook op de boekenplank :-)
  Wij houden het hier nog wel even vol ook al zijn de tuinvoorbereidingen in volle gang en we staan te popelen om er nu serieus mee te beginnen. Leuk je weer te lezen. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een fijn vooruitzicht om weer lekker in de tuin te kunnen werken! Wij kunnen ook niet wachten tot we weer aan de slag kunnen met onze moestuin :) En bedankt: dat vind ik leuk om te horen!

   Verwijderen
 3. Ik ben de kou best wel zat, maar de gezelligheid van de houtkachel kan ik nog steeds waarderen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh heerlijk klinkt dat. Lekker opgekruld bij de kachel: de kou heeft zeker ook zijn voordelen!

   Verwijderen