dinsdag 2 januari 2018

Let's talk about: The Crown

De Netflixserie The Crown is zijn tweede seizoen ingegaan en ik kan niet anders zeggen dan dat het mijn favoriete serie van dit moment is. Het nieuwste seizoen telt (net als het eerste seizoen) helaas maar 10 afleveringen maar is zó goed dat ik de makers dat maar even vergeef ;) Nu ik de laatste aflevering heb gezien moet ik er gewoon mijn gedachten over kwijt. Ik zal beloven geen spoilers te verklappen voor diegenen die de serie nog niet gezien hebben (wat? Hup, achter die televisie jij!).

Was actrice Claire Foy als Elizabeth in het eerste seizoen nog een onzekere jonge vrouw die moet wennen aan haar nieuwe rol als koningin, in seizoen twee weet ze echt steeds meer haar mannetje te staan. Ze overleeft drie premiers in tien jaar tijd, draagt zorg voor haar gezin en een flink aantal familieleden die allemaal hun eigen plan willen trekken. Ze wordt neergezet als saaie huisvrouw, maar zo oprecht en sterk als zij de boel niet bij elkaar weet te houden, daar kun je niet anders dan bewondering voor hebben.  Of dit echt zo waarheidsgetrouw is, daar kun je over twijfelen, maar de rol van Claire Foy als Queen Elizabeth II is er één die je bij zal blijven.

De serie is vol liefde en romances met allereerst de (in het tweede seizoen niet meer zulke) newlyweds Queen Elizabeth en haar prins Philip. Wat zijn die twee geweldig samen: dit is dus wat ze bedoelen met 'goede chemie' tussen twee acteurs. Ze gaan door veel ups en downs (privé en politiek) maar weten zich elke keer weer staande te houden. Je hoopt echt dat het goed uitpakt tussen die twee!

Eén van mijn favoriete afleveringen van seizoen 2 (aflevering 4 om precies te zijn) is die waarin Margaret (zus van Elizabeth en ongewilde tweede viool) de centrale rol speelt. Ze is zó anders dan Elizabeth: heeft een hekel aan alle regels en verantwoordelijkheden die horen bij haar positie als prinses en verlangt naar vrijheid en een "gewoon" leven vol liefde, maar gedraagt zich bij tijd en wijle juist ook als de verwende prinses die ze is: één die nooit echt afscheid kan nemen van haar luxeleven. Man oh man, wat kreeg ik een medelijden met haar en wat vond ik haar tegelijkertijd onuitstaanbaar haha.

Oké, nog een laatste ding wat ik nog kwijt wil: de outfits. Wat is een historisch drama zonder prachtige kostuums? Juist. The Crown stelt je wat dat betreft echt geen teleur. De serie is tot nu toe de duurste productie ooit voor Netflix en dat is ook goed te zien.

Seizoen 1 is inmiddels op DVD uitgebracht en o.a. hier te koop. Er schijnen totaal zes seizoenen op de planning te staan. Ik kijk er nu al naar uit!

Hebben jullie dit nieuwe seizoen al gezien? Wat vonden jullie ervan? Overdrijf ik als ik zeg dat het tweede seizoen nog beter is dan seizoen één?

Liefs!

Bron beeldmateriaal: Netflix via IMDB

2 opmerkingen:

  1. Heerlijke serie! En wat een leuke blogpost!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb geen netflix, maar de 2e serie van Victoria is deze week gestart en daar ben ik erg blij mee. Ook een prachtige serie!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen