woensdag 11 oktober 2017

Hoe vind je de leukste vintage jurkjes? {7 tips}

Vintage kleding shoppen? Het ziet het ernaar uit dat je twee groepen hebt: mensen die het geweldig vinden en anderen die er van gruwelen. Terwijl die laatste groep vaak genoeg verrast opkijkt als ik mijn laatste aanwinst laat zien. Kortom: mooi vintage is niet lelijk, je moet het alleen kunnen vinden!

Hier 7 tips die je op weg kunnen helpen tijdens je zoektocht op de rommelmarkt of in een kringloop :

Wees een vroege vogel of ga juist aan het einde van de middag op pad. Het zal minder druk zijn en dat scheelt een hoop irritatie door de chaos. Bij sommige markten kun je al vanaf 7 uur terecht - ikzelf ga liever rond een uur of 3. Ik ben niet zo'n ochtendmens haha.

Neem (klein)geld mee als je naar de markt gaat of naar kleine vintage winkels. Helpt bij het afdingen - "kan dit ook voor 2 euro?" - maar zorgt er ook voor dat je niet teleurgesteld huiswaarts keert zonder dat geweldige tasje omdat je vergeten was te pinnen.Laat je niet afschrikken door te groot, te lang, rare mouwen etc. Zie je een jurkje dat bijna perfect is, op de lengte van de rok na? Afknippen en omzomen! Veel te groot? Innemen! Zeker bij een rommelmarktkoopje van een paar euro moet je het gewoon maar uitproberen.

Tip voor vieze vlekken: met ossengalzeep zijn die vaak weg te toveren. Ouderwets, spotgoedkoop en te vinden bij jouw eigen drogist op de hoek. Gebruik het met een beetje water en bijna elke vlek gaat eruit.

Let niet op de maatlabels. Deze zijn vaak niet hetzelfde als die van nu dus: trek een kledingstuk aan (tip: draag laagjes) of meet het op. Weet je al wat je taillemaat is? Zo niet, meteen even een meetlint aanschaffen!

Impulsaankopen zijn oké! Zorg ervoor dat je nooit spijt hebt: elk kledingstuk is vrijwel uniek en spijtgevoelens blijven je nog lang achtervolgen. Als het toch niet zo'n succes blijkt te zijn als je gehoopt had geef het dan weg en maak er iemand anders blij mee.


Geen zin om de deur uit te gaan? Lees hier hoe je online de mooiste vintage items kunt scoren.

Veel plezier met shoppen :)

Liefs!

1 opmerking: