zondag 7 mei 2017

Creatief met kringloop

De afgelopen dagen had ik vrij en heb ik lekker veel tijd doorgebracht in de kringloop - waar anders? ;) Ik raakte helemaal geïnspireerd door alle leuke dingen die ik tegenkwam dus ik wilde vandaag een paar creatieve ideeën delen met items die je makkelijk kan vinden in elke kringloop of rommelmarkt.
Voila! Hierbij drie supersimpele DIY's die ik eerder maakte met tweedehands items.

1. Houten lijst omgetoverd tot foto frame 

Nu je de mini instax camera zelfs bij Hema kunt kopen kun je er niet meer omheen: de kleine polaroidfoto's zijn hot! Met dit leuke idee kun je je meest favoriete instax foto's een prominente plek geven in je interieur.

Benodigdheden: houten lijst, 4 kleine spijkers, mooi touw en kleine knijpertjes

Wat moet je doen? Tik aan de achterzijde van de lijst de vier spijkertjes in en span het touw ertussen. Keer de lijst om en hang met behulp van de knijpertjes je polaroids op. Op deze manier kun je makkelijk de exemplaren aanpassen en heb je iedere keer weer een mooie plek om je leukste foto's op te hangen!

2. Lief cadeau: gevulde glazen potten
Op de serviesafdeling van de kringloop vind je met een beetje geluk ontzettend veel mooie glazen (weck)potten in diverse maten. Deze voorraadpotten zijn ideaal als klein cadeautje: een grote glazen pot gevuld met drop, chocola of zelfgemaakte koekjes.

Benodigdheden: glazen potten, vintage stofjes, elastiekjes, touw + vintage labels

Wat moet je doen? Maak de pot goed schoon en vul hem met wat lekkers. Knip een cirkel uit de stof (niet te klein, zodat je altijd nog bij kunt knippen) en plaats deze met behulp van het elastiekje over het deksel. Met het touwtje kun je het label vastmaken (met daarop natuurlijk een lieve boodschap!).

3. Stoffen opberger om op te hangen


Een leuke manier om kleur en opbergmogelijkheden toe te voegen aan je keuken, de speelhoek of studeerkamer (+ je hebt een excuus om heel veel leuke stof mee te slepen naar huis...).

Benodigdheden: houten borduurringen (formaat maakt niet uit) + vintage stofjes met kleurige print.

Wat moet je doen? Plaats de stof over de kleinste borduurring, plaats de buitenste ring erover en schroef vast. 

Nog leuker is het om twee lapjes te gebruiken per ring (eventueel in een contrasterende stof) zodat je een zakje creëert. Dat gaat als volgt: plaats het grootste lapje over de borduurring en vouw een tweede lapje dubbel eroverheen. Je kunt het tweede lapje hoger of lager plaatsen, afhankelijk van de diepte van het 'zakje' dat je wilt hebben. Ook hier geldt weer: plaats de buitenste ring erover en maak vast.

Happy thrifting! :)

3 opmerkingen: