donderdag 22 september 2016

Roadtrip door Utrecht: kasteel De HaarOp een bewolkte, regenachtige dag bracht ik met vriendin Annemieke een bezoek aan kasteel De Haar in Utrecht. Toen we de auto uitstapten kregen we een enorme bui op ons hoofd, maar uiteindelijk ging de zon schijnen, hebben we heerlijk geluncht en kregen we een ontzettend leuke rondleiding door het kasteel. Kortom, een topdag!De gigantische keuken vol blinkend koper was prachtig om te zien. Het moet er bloedheet zijn geweest tijdens de voorbereidingen voor het diner terwijl alle ovens aan stonden. Kun je het je voorstellen? Een bijzondere plek om rond te kijken!


Het kasteel is ontworpen door Pierre Cuypers met veel gotische elementen , maar in de slaapkamer van de barones was dat wel anders: een heel extravagante stijl met veel roze en goud. Twee uitersten dus. Zelf heb ik toch een voorkeur voor Cuypers ;)

Uiteindelijk waren we er een hele ochtend zoet mee: de rondleiding is een dikke aanrader, maar ook de tuinen rondom het kasteel zijn erg mooi om te zien, Het kasteel is alle dagen van de week geopend en echt de moeite waard om te bezoeken! 

Liefs ♥

2 opmerkingen:

 1. Wat een mooi kasteel en schitterende hollandse wolkenluchten!
  Ik wens je een fijn en zonnig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Alet! Jij ook een heel mooi weekend gewenst :)

   Verwijderen