maandag 25 april 2016

VerzamelaarsJaarbeurs {april 2016}Op 16 en 17 april vond de VerzamelaarsJaarbeurs in de Jaarbeurs Utrecht plaats. Namens de organisatie mocht ik 5x2 vrijkaartjes weggeven en zelf was ik ook helemaal happy met mijn eigen persuitnodiging. Ik heb weer flink wat uurtjes rondgelopen en gesnuffeld tussen de enorme hoeveelheid stands! Uiteraard heb ik weer veel foto's gemaakt! Kijken jullie mee?Dit keer was het me gelukt om ook echt vroeg de deur uit te gaan. Met een koffie in mijn hand liep ik vanaf station Utrecht Centraal richting de Jaarbeurs en toen begon het echt wel te kriebelen. Ik had mijn camera bij me, een mooi budget  met mijzelf afgesproken (waar ik overheen ben gegaan natuurlijk!) en zeeën van tijd. Wat zou ik dit keer weer tegenkomen?

Ik was nog geen tien minuten aan het rondkijken en had mijn eerste buit al in the pocket: twee jurkjes uit de jaren '60 van prachtige stof, groen en blauw, en in supermooie staat. Die kon ik toch echt niet laten liggen! De foto hieronder nam ik nog even snel thuis.
Er waren dit keer ontzettend veel stands te vinden met leuke woonaccessoires, zoals deze vintage stoelen. Die kleurencombinatie... Echt te gek! Maar een beetje moeilijk om met de trein mee te nemen ;) Mocht je op zoek gaan naar leuke meubels dan zul je zeker slagen, maar ga dan niet met het openbaar vervoer.Omdat ik zo vroeg al binnen was viel het ontzettend mee met de drukte en kon ik hier en daar ook een gezellig praatje maken. De sfeer die dag was goed en ik heb me voorgenomen om vaker op zondag te gaan!Vast onderdeel van de beurs is de tentoonstellingsruimte voor verzamelaars. Zelf wilde ik heel graag een kijkje nemen bij Andries van Beek. Hij heeft een enorm archief opgebouwd over het Nederlands ballet en had een flink aantal pronkstukken meegenomen, waaronder een dagboekje uit de jaren '40 van een klasgenote van Audrey Hepburn aan de Arnhemse balletschool. Mooi om te zien!


Waar ik ook goed voor ben geslaagd is het poppenhuisje van mijn dochter. Ik weet het... ze is nog maar een paar maanden oud haha dus ik heb nog wel enkele jaren, maar ik vind het gewoon ontzettend leuk om nu al uit te kijken naar leuke meubeltjes :)
Deze oude schoolbus stond te schitteren in een van de hallen. Ik moest er natuurlijk meteen een kijkje nemen. Ze hadden er ontzettend veel vintage spullen en kleding en die bus was natuurlijk een attractie op zich! Lijkt me echt geweldig om daarmee het land door te gaan :)


Beetje enge foto zo hé? Maar dit soort gekke dingen kom je er dus ook heel veel tegen! Misschien leuk voor in je woonkamer? ;)
Moe maar voldaan en met een flink volle tas vertrok ik 's middags weer naar de trein. Ik heb me weer prima vermaakt! Wie van jullie is er ook naar de VerzamelaarsJaarbeurs gegaan? Wat was het weer leuk he?

Liefs! 

6 opmerkingen:

 1. Ik vond het super leuk op de beurs! Vooral de schoolbus vond ik heel bijzonder! Jij hebt mooie spullen gekocht! Ik heb een jaren 30 tasje gescoord en een modemagazine uit 1911, helemaal leuk! De volgende keer ben ik er zeker weer bij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, mooie vondsten zeg! Ik ben heel benieuwd naar het magazine :) Daar staan vast prachtige dingen in, wow!

   Verwijderen
 2. Ik ben niet geweest maar het ziet er wel erg leuk uit.
  Je hebt mooie dingen gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook echt ontzettend blij met die twee jurken en de mini meubeltjes. Kringlopen XXL! ;)

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt, ik heb ervan genoten. Succes van de week, ik hoop dat het weer wat beter wordt. Liefs E

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor het compliment :D Het was goed te doen op de markt, ondanks de regen!

   Verwijderen