donderdag 20 december 2012

Lewis Hine {fotografie}

Vinden jullie de bovenstaande foto ook zo mooi? De maker ervan is de Amerikaanse fotograaf Lewis Hine. Aan het begin van de 20e eeuw gebruikte hij de fotografie om de harde kant van de maatschappij waarin hij leefde bloot te leggen: die van de immigranten, arbeiders en gezinnen die in armoede leven.
 
Op dit moment is er in het Fotomuseum in Rotterdam een tentoonstelling over zijn werk genaamd Fotograferen voor verandering. Hine geloofde in de kracht van fotografie en reisde een tijd lang heel de Verenigde Staten door om kinderen te fotograferen die werkten in de landbouw, mijnen, fabrieken, naaiateliers en op straat. Een project waar hij het meest bekend om is geworden is het fotoboek Men at work over de bouw van het Empire State Building (gepubliceerd in 1932).
 
De tentoonstelling in het Fotografiemuseum in Rotterdam is er helaas nog maar kort: t/m 6 januari 2013. Snel bezoeken dus :) Meer informatie vind je hier.
 

8 opmerkingen:

 1. da kind s zo super schoon!!!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, jammer dat de tentoonstelling nog maar zo kort duurt. Ik ben vooral erg benieuwd naar de foto's van naaiateliers, maar ik ben bang dat het niet lukt om de tentoonstelling nog te bezoeken... In ieder geval bedankt voor de tip!

  xoxo, Femke
  By Button

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh, dat ziet er leuk uit! dankjewel voor de tip! :) misschien ga ik het nog redden voor die tijd

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super foto's! Ik ga eens kijken naar de tentoonstelling.
  Ken je http://www.retronaut.com/? Daar staan altijd geweldige foto's op van (een heel breed) 'vroeger'. Ook vaak bijzondere kleuren foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb er een paar maanden geleden ook over geblogd.... was echt onder de indruk van de tentoonstelling! En ja... de bovenste foto, zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen