vrijdag 24 augustus 2012

Buiten de lijntjes {interview}


Hoe is het om creatief ondernemer te zijn? Een vraag die veel bloggers zoals jullie zich zullen stellen. Je droom najagen en doen wat je altijd al wilde doen: een eigen zaak beginnen. Jacqueline en Hennie besloten een winkel in Wolvega én een online webshop te beginnen: Buiten de lijntjes. Het werd binnen no time een succes. Terwijl ik foto's maakte van hun werkkamer borrelden de vragen bij mij op en besloten we tot een interview. Veel plezier met lezen!

♥♥♥
 
Kunnen jullie jezelf voorstellen? Wie zijn jullie, wat doen jullie?

Jacqueline werkte als Etaleuse, Hennie zat op de Kunstacademie en we hebben een tijdje voor hetzelfde bedrijf gewerkt, daar merkten we dat het echt klikte tussen ons. We hebben dezelfde kijk op bepaalde dingen, houden allebei niet van regels en willen alles op een ongedwongen, eigen manier doen.

Jullie zijn in oktober 2011 gestart met jullie (web)winkel Buiten de lijntjes. Wat inspireerde jullie om hiermee te beginnen en wat zijn jullie toekomstplannen?

Wij hebben altijd oog gehad voor mooie spullen en altijd de behoefte gehad dit met andere mensen te delen. Als wij een nieuw merk of een nieuw product ontdekken dan worden we daar helemaal enthousiast van en hebben we meteen het idee “het kan niet anders of méér mensen zullen dit mooi vinden”. Op die manier kopen wij ook in voor onze winkel en webshop. Altijd op gevoel. Dat gevoel sluit gelukkig heel goed aan bij de behoefte van onze klanten. De combinatie winkel/webshop is heel sterk. Reacties via mail ontvangen is altijd leuk, maar als je iemand in de winkel voor je hebt staan die net zo enthousiast over je product is als jij, geeft dat enorm veel energie.

Voor de toekomst... wij geloven dat er pas echt mooie dingen gebeuren als je jezelf volledig openstelt en het toelaat om verrast te worden. Als er kansen komen, zullen we die ook zeker grijpen. En anders creëren we ze gewoon zelf!
Wat is het leukste onderdeel van het werken als creatief ondernemer?

Het vinden van een nieuw merk wat nog niet in Nederland te koop is, geeft een enorme kick. Wat ook heel erg leuk is: wij versturen de hele dag artikelen naar mensen die daar ontzettend blij van worden, en maken daar voor iedereen een mooi cadeau van. Verder is de interactie tussen ons en de klant erg fijn. We waarderen het ook dat klanten in de webshop de moeite nemen om een bericht te plaatsen in het Gastenboek.

Welke tips willen jullie meegeven aan toekomstige creatieve ondernemers?

Ondernemen is durven, doen en jezelf openstellen. Onze manier van denken en ondernemen valt niet binnen een bestaand concept: onze aanpak is anders, een beetje rebels. Wij gaan 'Buiten de Lijntjes'.Tot slot: jullie hebben regelmatig nieuwe items in de shop. Wat voor leuke dingen kunnen we de komende maanden verwachten?

Binnenkort verwachten wij een grote uitbreiding van de kleuren van onze PomPoms. Deze worden op dit moment goed verkocht en we hopen te kunnen uitbreiden tot wel 40 kleuren. Verder komt er veel moois uit Scandinavie, je kunt daarbij denken aan papierwaren.

Wat altijd in ons assortiment zal blijven is de enveloppenmal. Daarmee kun je eenvoudig van mooie vellen papier of pagina's uit bijvoorbeeld de Flow je eigen enveloppen maken. Het fijne is dus dat je op deze manier zowel aan het recyclen bent en tegelijkertijd je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan!

♥♥♥
 
Ik kocht zelf een een paar mooie dingen in de winkel, maar heb ook goed nieuws voor jullie: vanaf vandaag krijg je 10% korting in de webshop van Buiten de lijntjes! Hoe en wat lees je hier. Veel shopplezier :)
 

11 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Ik was al van plan een bezoekje te brengen aan de winkel. Maar nu helemaal.
  Fijn weekend. groetjes neele

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk interview! ik ga gelijk even neuzen in de webshop hoor :)

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk!! En ja, die webshop ken ik.. zooooveel leuks!! :))
  Fijn weekend, liefs, Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook zo'n fijne webwinkel ja, de pompoms hou ik in de gaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk interview! Erg leuk om te lezen!

  Liefs Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die hebben zeker leuke dingen!! Ik word helemaal hebberig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Önskar dig en fin fredag och en skön helg:)
  Kram Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke interview! Mooie webshop! Goed zo meiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben woensdag toevallig (nou ja zo toevallig was het niet natuurlijk:)) weer
  geweest, en had al gehoord dat je was geweest,leuk!!!
  (en oja ik heb natuurlijk ook weer van alles gekocht :))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Your blog is so lovely! the car that you have in your header image is the one I grew up n, my mums car, in which we traveled through Europe when I was little!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuk interview zeg! En dit lijkt mij best een leuke winkel! Misschien maar eens een keertje in de webshop snuffelen!

  BeantwoordenVerwijderen