vrijdag 1 juli 2011

Welkom op mijn feestje!

10 dagen vol inspiratie, DIY, fun en vintage!
Als aftrap van de blogmarathon een interview met Irene Smit van Flow Magazine.

Enjoy!

♥♥♥

Kun je jezelf voorstellen? Wie ben je, wat doe je?
Ik ben Irene Smit en vorm samen met Astrid van der Hulst het creatief team van Flow. We maken 8 keer per jaar het tijdschrift Flow, en inmiddels ook heel veel mooie Flow-extra’s, zoals het Flow vakantieboek en veel stationeryproducten. Voor die stationery producten (schriftjes, notebooks, stempelsetjes etc) werken we drie keer per jaar samen met een andere ontwerper. De serie die nu te koop is bij de Bruna, is ontworpen door Geertje Aalders.Het eerste nummer van Flow kwam eind 2008 van de persen gerold. Wat inspireerde jullie om hiermee te beginnen en wat zijn jullie toekomstplannen?

We vonden dat het tijd was voor een ander tijdschrift. Zelf zijn we gek op bladen maar hadden steeds vaker het gevoel dat de bestaande bladen niet meer aansloten bij onze levens. We merkten een verandering in de tijdgeest: de recessie kwam eraan, mensen waren weer op zoek naar echte dingen, zelf iets doen, authenticiteit, dingen die je leven rustiger maken. Veel vrouwen worstelden met dezelfde ‘kwesties’ als wij merkten we: loslaten, perfectionisme, stress, we wilden een blad maken dat je het gevoel geeft dat het goed is zoals het is. Een blad waarvan je niets hoeft.


Wat is het leukste onderdeel van het werken aan een blad als Flow?

Dat we een klein, hecht team zijn en dat we er echt met z’n allen voor gaan. Als we een idee hebben of er komt iets op ons pad, kijken we of we het kunnen doen en meestal worden we dan wel weer zo enthousiast dat we ondanks alle drukte en deadlines toch een manier vinden om tóch nog iets nieuws op te starten. Zo komt er dit jaar voor het eerst ook een winterboek…

Hoe zorg je ervoor dat de creatieve ideeën blijven komen? Waar haal je inspiratie vandaan?

Onze eigen leven, levens van vriendinnen, internationale blogs, kranten, freelancers… inspiratie komt eigenlijk van alle kanten en we hebben nog nooit zonder ideeën gezeten., Ook proberen we regelmatig even samen te overleggen op een fijne plek, aan het strand, of in een fijn koffietentje, even loskomen van de dagelijkse dingen doet ook een hoop voor onze inspiratie.

Het Flow vakantieboek verschijnt ook dit jaar weer. Ik heb er sinds de vorige al maanden naar uit gekeken (en zal niet de enige zijn!). Wat voor leuks staat er dit keer allemaal in?

Ja, hij ligt net voor me, vers van de drukker en we zijn er zelf weer zo blij mee! Er zit een ouderwetse Kiss-fotostrip in, uitscheurbaar briefpapier, een yogaposter voor jezelf en de kids, ansichtkaarten, een mini one-line-a-day-dagboekje, kleurplaten, artikelen over vakantieliefdes, hoe je met fotostress omgaat, heimwee en veel meer. En we hebben er dit jaar ook een luistercd ingestopt die we zelf maakten met uitgeverij Rubinstein en waarop allerlei prachtige verhalen staan voor kinderen en volwassenen.

*Nieuwsgierig geworden? Het Flow vakantieboek kun je deze week winnen als Give Away!*

♥♥♥

Bedankt Irene! Lief dat je mee wilde doen met dit interview.


9 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n blogmarathon! Ik ben gek van Flow.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh, ik hou van de Flow!
  superleuke blog heb je, ik volg je!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk interview, en ik vind je nieuwe lay-out erg mooi!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke interviews heb je op je blog :) En super zo'n marathon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goede zeg, intervieuw met Astrid, gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk! Flow is ook een van mijn favoriete bladen :) ik ga zeker mee doen met de give away!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ontzettend leuk Sophie! Wat een goed idee, de blogmarathon.

  BeantwoordenVerwijderen