donderdag 17 maart 2011

Monkey Knees


Morgenavond  kun je in Breda terecht voor een avondje vol vintage shoppen, dansen en borrelen bij Monkey Knees. Ziet de flyer er niet superleuk uit? Het leek me erg leuk om meer te weten te komen over de vintage liefhebbers achter dit feestje (lees hier mijn gastbericht op hun blog), dus ik heb ze gevraagd voor een interview! Maak kennis met Elvi en Suzan...


♥ Kunnen jullie allereerst wat over jezelf vertellen? Wie jullie zijn, waar jullie vandaan komen?

VinTouch Events is opgericht door Elvi Donkers en Suzan Lindhout.  Toen we elkaar tijdens onze studie Vrijetijdsmanagement ontmoetten, ontdekten we gelijk een paar bijzondere interesses die we deelden. Binnen onze opleiding kan je voor een specialisatie kiezen en we hadden beiden gekozen voor de creatieve industrie. In ons afstudeerjaar zagen we de kans schoon om van onze gezamenlijke interesse in vintage en management in de creatieve industrie een onderneming op te zetten. In plaats van een onderzoek doen en een scriptie schrijven wilden we aan de slag met de kennis die we tijdens onze studie hadden opgedaan en onze dromen waarmaken.


♥ Wat inspireerde jullie om hiermee te beginnen en wat zijn jullie
toekomstplannen?

Toen we samen in Barcelona waren omdat Suzan hier stage liep, liepen we door de oude straten met veel vintage winkels. Het was een inspirerende omgeving, want daar ontstond het idee van het combineren van de vintage industrie met de evenementensector. We werken vanuit ons netwerk van vintage ondernemingen in Brabant, waarmee we samen evenementen organiseren. Wij bedenken, organiseren en faciliteren het evenement en de deelnemende ondernemingen werken met ons mee. Onze droom is om uit te breiden naar de rest van Nederland en het platform voor de vintage industrie te worden. We nemen de onderneming dan ook zeer serieus en gaan er alles aan doen om er ook na onze studie hard mee door te werken.


♥ Morgen is jullie eerste evenement. Wat kunnen bezoekers verwachten van Monkey Knees?

Monkey Knees wordt een feest-marktcombinatie in de Avenue in Breda. Verschillende vintage ondernemingen uit Brabant verkopen hier hun artikelen (kleding, tassen, accessoires, schilderijen etc). De gasten worden onder het shoppen vermaakt met een live zangeres, een veiling, een verrassingsact en de avond wordt afgesloten met een DJ. Je ontmoet de Brabantse vintage industrie dus in een notendop, terwijl je ondertussen op allerlei manieren wordt vermaakt. Er zijn nog kaarten, dus iedereen is bij deze van harte uitgenodigd!


♥ Zijn jullie een beetje bekend in de blogwereld en zo ja: wat zijn jullie favoriete blogs?

We hebben een aantal leuke blogs op onze website staan die we erg leuk vinden, zoals Tante Patent en Doortje Vintage. Daarnaast volgen we Sophie Sweet Vintage natuurlijk ook, een erg leuke en actieve blog.


♥ Jullie komen uit Brabant. Welke (vintage) winkels moet ik daar zeker weten een bezoekje brengen als ik in de buurt ben? :)

Och, er zijn er zo veel! Eigenlijk zijn er te veel om op te noemen, maar hierbij dan toch een greep van de bezoekjes die je niet mag missen:

- Café Voltaire in Den Bosch, lekker koffie drinken en heerlijke zelfgemaakte taartjes eten. De eigenaresse schenkt iedere bezoeker ontzettend veel aandacht en speelt erg in op je persoonlijke wensen. Ieder bezoek is daardoor uniek.

- Hilliebel Vintage in Eindhoven, een prachtig winkeltje waar alle spullen persoonlijk en met zorg worden uitgezocht. Veel spullen en kleding komt uit beurzen in Parijs e.d. Je kan hier zowel slagen voor kleding als schattige meubels.

- Als je dan toch in Eindhoven bent, breng dan ook een bezoekje aan Doortje Vintage. Deze winkel heeft een groot aanbod en verkoopt daarnaast ook veel op haar website. Aan de winkel vast zit het cafe Smalle Haven, hier kan je na het shoppen gezellig een kop koffie drinken en een bijzonder broodje eten.

- Viva Vintage in Tilburg. Je kan zien dat al deze spullen met veel zorg worden uitgezocht, want het ziet er allemaal even mooi uit. Neem even de tijd om alles door te spitten, maar dan zul je zeker wat vinden. Ze hebben een combinatie van kleding en meubels die dochter en vader samen uitzoeken.

- De Zaak in Tilburg. Deze meubelzaak heeft prachtige meubels. Echte verzamel- en designer items met erg veel stijl. De winkel zelf is ook erg mooi met het hoge plafond en ouderwetse deuren.

♥♥♥ 

Dankjewel Elvi en Suzan!

Aan iedereen die van vintage houdt: zegt het voort! Voor meer info over Monkey Knees kun je hier terecht. Via de zoekmachine op de site vind je nog meer leuke vintage winkeltjes in het Brabantse land.

5 opmerkingen:

 1. Leuk met dat interview! jammer genoeg is het niet bij me in de buurt. x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dit! :) Have fun!

  x Sabrina

  http://vitalitijd.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg! Helaas is het brabantse land nou niet echt bij mij om de hoek...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg!
  Die winkeltje moet ik toch eens checken als ik nog eens in de buurt ben :)

  BeantwoordenVerwijderen