donderdag 23 december 2010

Greetz from Tiz

Nog heel even en dan is het kerst... Dat betekent nog twee dagen vol vintage, fun en give away’s! Vandaag wil ik jullie voorstellen aan de mooie Tiziana van Greetz from Tiz. We delen beide een liefde voor de jaren '40 en '50 dus ik was helemaal happy toen ze toestemde een gastbericht te schrijven. Dankjewel Tiz! xxx


♥♥♥

Eerst en vooral wil ik Sophie Sweet Vintage bedanken, ik ben ontzettend blij om haar guestblogger te zijn! Veel succes met je super toffe blog en doe zo voort! Wel, het is even aanpassen voor mij om weer eens in het Nederlands te schrijven, ik ben nl. Italo-Belgisch, maar woon sinds mijn 18e in Italië.

Maar ik ga het nu even hebben over een passie die GreetzfromTiz en Sophiesweetvintage delen, namelijk VINTAGE. Ik ben een grote fan van de jaren 40 en 50... de mode , muziek, cultuur etc. Sinds kort heb ik mijn eigen kleine collectie uitgebracht, handmade and vintage inspired, maar heel hedendaags. Mijn artikeltjes zijn te koop samen met vintage kleding in mijn Etsy store.

Waarom die periode? Wel, ik vind dat de vrouwen in die tijd veel eleganter en vrouwelijker waren dan nu en dat heb ik ook willen toepassen in mijn collectie. Ik gebruik graag kant, strikjes, hoge pencil skirts...Soms maken kleine details een outfit echt af. Ik zal jullie even enkele voorbeelden geven van wat ik nu echt super vind van de mode in die tijd en dat ook heel actueel en hedendaags is.

Hope you like!


Kant: gisteren… en vandaag


 Tulband : gisteren… en vandaag

 


Peplum: gisteren en vandaag 
Make-up en haar: gisteren en vandaag  


 Lieve mensen, ik wens jullie allen prettige feestdagen, blijf deze blog volgen en tot snel!

Liefs,
Greetz from Tiz, x

Pics: via http://www.style.it/ , http://www.swingfashionista.com/, http://www.apair-andaspare.blogspot.com/ , http://www.greetzfromtiz.com/ , http://www.summerjamboree.blogspot.com/ , http://www.myvintagevogue.com/ (sorry als ik iemand vergeten ben).

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuk berichtje! Ik ga eens kijken op haar blog (:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke post! Goed gedaan meiden :) Blij dat al die stijl & elegantie terug is, laten we ervoor zorgen dat het zo blijft!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow. Mooie samenstelling heb je er van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen